Masajul reprezintă un set de manevre de tip manual sau tehnic, prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță. Scopul inducerii unor astfel de reacții poate fi igienic, profilactic, terapeutic și/sau recuperator.

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic urmareste sa stimuleze procesele de vindecare  si  sa imbunatateasca capacitatea functionala si motorie a organismului, inlesnind recuperarea in urmatoarele afectiuni: contracturi si intinderi, dureri ale spatelui, afectiuni reumatismale , mobilitate redusa a articulatiilor, dureri de cap si oboseala.

Spre deosebire de masajul de relaxare, masajul terapeutic este o metoda de tratare musculo scheletala, adresandu-se afectiunilor cronice  in care durerea muschilor sau articulatiilor  impiedica buna functionare a organismului.

Efectele directe si imediate ale acestui tip de masaj sunt imbunatatirea elasticitatii musculare si a amplitudinii de miscare, stimularea circulatiei sangvine  si implicit vindecarea prin amplificarea aportului de oxygen si nutrienti.

Masajul terapeutic poate fi aplicat si persoaneler sanatoase  ca masura de prevenire a imbolnavirii si pentru a mentine corpul intr-o perfecta armonie.

Masaj anticelulitic

Reprezinta o tehnica avand ca scop obtinerea unor efecte de relaxare, calmare, intindere, reactivare precum si obtinerea unor rezultate in tratarea celulitei

Efectele masajului anticelulitic
 • Netezirea si îndreptarea pielii.
 • Micsorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare.
 • Diminuarea si disparitia celulitei.
 • Tratarea eficienta a celulitei si a vergeturilor.
 • Dezintoxicare intensiva a organismului.
 • Silueta zvelta.
 • Intensificarea circulatiei sanguine.
 • Înlaturarea depunerilor minerale suplimentare.

Masajul se poate efectua atat pe masa de masaj cat si pe saltea, in ambele cazuri fiind nevoie de o intensa participare a tehnicianului.

Este un masaj viguros cu puternici caracteristici de bio-stimulare si reactivare, special creat pentru corp si fata. Acesta poate fi facut fie pe portiuni localizate, inaintea unui tratament, sau ca si un tratament complet (cu o durata de aproximativ o ora).

Masaj de relaxare

Specialistii nostri sunt gata sa te ajute sa te relaxezi dupa o zi grea petrecuta la birou, pentru a-ti imbunatati conditia fizica si pentru a limita efectele stresului cotidian.

Gratie miscarilor energice, masajul de relaxare contribuie asupra starii de sanatate astfel:

 • Imbunatateste respiratia si circulatia;
 • Stimuleaza memoria;
 • Concentrarea si atentia;
 • Diminueaza durerile;
 • Trateaza insomniile si regleaza starea de bine a clientului.

Masajul de relaxare te scapa de celulita, atat cat poti scapa de ea, adica ii reduce foarte mult aspectul inestetic. Cum? Foarte simplu: in timpul masajului de relaxare, este stimulata circulatia limfatica.

Aceasta este responsabila pentru eliminarea toxinelor si a celulelor de grasime, dar sedentarismul, alimentatia proasta, statul mult timp pe scaun si hidratarea necorespunzatoare impiedica limfa sa combata celulita.

Masaj sportiv

Aproape toți terapeuții de masaj pot efectua masaje de relaxare si terapeutice, insa numai cei cu abilități specifice de masaj sportiv sunt pregatiti corespunzător pentru a efectua un masaj sportiv cu adevarat eficient.

Masajul sportiv se adreseaza persoanelor ce executa miscare la un nivel amator sau profesionist. Ca beneficii principale acesta ajuta la:

 1. relaxarea musculaturii suprasolicitate
 2. tonifierea musculaturii hipotone

 Atunci când este efectuat de un terapeut cu experienta, deblochează complexele de actină şi miezină acumulate la nivel muscular prin drenajul profund a muşchiului şi eliberarea toxinelor în sistemul limfatic. Cu toate ca sportivilor de performanţă li se recomandă o frecventa de 2-3 şedinţe pe săptămână, dacă sportivul simte nevoia de mai multe şedinţe de masaj, în celelalte şedinte solicitate se poate face drenaj limfatic cu o eficienta crescuta.

Beneficiile principale masajului sportiv:

 1. Grabeste vindecarea și recuperarea între antrenamente/competitii
 2. Creste mobilitatea articulară, flexibilitatea și biomecanica corpului
 3. Imbunatateste percepția corpului și concentrarea mentală
 4. Reducele crampele si spasmele muscular
 5. Relaxează sistemul nervos si intregul corp
 6. Calmează sistemul nervos
 7. Reduce tensiunea arteriala si ritmul cardiac

Despre  Noi

Centrul de sănătate Myriam pune la dispoziția tuturor pacientilor tratamente de specialitate, complexe și complete cu aparatura de ultima generație, cu o gama larga de electroterapie în care se aplica curenti de joasa, medie și inalta frecventa, terapie cu ultrasunete, laserterapie, magnetoterapie și nu în ultimul rând masajul terapeutic și de relaxare oferit de către personalul de specialitate.

Contact

B-dul Dimitrie Cantemir, nr 20, Bl 8, Sc 4, Ap 98, parter, int 98, sector 4, Bucuresti

Program Luni - Vineri 08:00 - 20:00

0762.678.901

facebook.com/myriam

telefon 0762.678.901

Program L-V 08-20
Toggle Bar