Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercițiul fizic, împachetările, apa, lumina, căldura, electricitatea, și utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare și profilaxie în tratarea afecțiunilor organismului uman.

Laser terapia

Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation , pe scurt  LASER-ul reprezinta o amplificare a luminii de catre emisia stimulata de radiatii.

Laserterapia a cunoscut o dezvoltare continua in ultimii 10-20 de ani. Energia luminoasă absorbită de ţesuturile pacientului declanşează  modificări biologice la nivelul celular care duc la intensificarea circulaţiei sangvine locale; înlătură temporar durerea şi rigiditatea din muşchii minori şi articulaţii; relaxează muşchii şi înlătură spasmele musculare; înlătură temporar dureri minore şi anchilozări asociate cu artrita.

 Doza şi frecvenţa tratamentului poate fi reglată în aşa fel încât să producă efectul dorit, si este stabilita de catre medic si de fizioterapeut.Desi durata este de cateva minute , efectul se simte chiar de la primele sedinte.

Lumina laser în spectru jos diferă de lumina obişnuită în patru moduri. Pe scurt, este mult mai intensă, direcţionată, monocromatică şi concentrată..Lumina laser în spectru jos are proprietăţi fizice pe care lumina obişnuită nu le are. Aceasta este cheia explicaţiei de ce razele laser sunt atât de eficiente în vindecare în comparaţiei cu alte tipuri de lumină.

Indicaţii pentru laser :

- Efect antialgic
- Creşterea locală a circulaţiei sangvine
- Înlăturarea durerilor minore şi a anchilozărilor locale ale muşchilor şi articulaţiilor.
- Relaxarea musculară.
- Înlăturarea spasmelor musculare.
- Accelerarea regenerării nervilor, a creşterii osoase şi a reparării ligamentelor.
- Vindecarea rănilor.

Contraindicaţii:

- În zone injectate cu steroizi în ultimele 2-3 săptămâni.
- În zone suspectate de a conţine ţesuturi canceroase.
- În zone cu hemoragii active.
- Pe uter cu sarcină.
- Pe gât (în regiunea tiroidă sau a sinusului carotid) sau piept (nervul vagus sau regiunea cardiacă a toracelui).
- Direct peste zone cu răni deschise, dacă acestea nu sunt acoperite cu o barieră protectoare transparentă.
- Tratamentul ganglionilor simptomatici
- In zona toracică a pacienţilor care folosesc un pacemaker cardiac.
- Pe ochi şi nu va fi aplicat la ochi.
- La ţesuturi ischemice la persoane cu boli vasculare unde alimentarea cu sânge nu poate urmări creşterea metabolică a cererii şi unde pot rezulta necrozări ale ţesuturilor.

DE RETINUT ! Sursele de radiatii sunt mici si sigure ; folosit corespunzator si numai de un o persoana specializata  nu prezinta absolut nici un risc pentru pacient sau pentru terapeuti

Electroterapia

Electroterapia este o formă de terapie fizică, ce utilizează diferite forme de curenţi electrici (curent galvanic, curent de joasă frecvenţă, curent de medie frecvenţă) şi diverse forme e energie derivate din curentul de înaltă frecvenţă (unde scurte, microunde, ultrasunet, radiaţii infraroşii, ultraviolete şi laser) sau de joasă frecvenţă (câmpuri magnetice).

Echipamentele utilizate pentru această terapie sunt un aparat complex de electroterapie cu 4 canale şi un aparat de electrostimulare prin TENS cu 4 canale.

Beneficiile acestei terapii sunt:

Stimulare musculară – relaxarea musculaturii spasmatice, prevenirea şi tratarea degenerării musculare, stimularea circulaţiei locale, reabilitare, stimularea musculaturii gambei după intervenţia chirurgicală, pentru a preveni tromboza, antrenarea sau relaxarea aparatului locomotor.

Managementul durerii – calmarea simptomatică a durerii cronice refractare, controlul durerii asociată cu stări post traumatice.

Ultrasunet

Terapia cu ultrasunete,  este una dintre cele mai uzitate forme de tratament fizioterapeutic. Utrasunetele cu scop terapeutic sunt folosite la frecvenţa de 1 MHz sau 3 MHz, sub formă de emisie continuă sau în impulsuri cu diferite cicluri funcţionale.

Prin complexitate efectelor acestei terapii, ULS se incadreaza ca tehnica atat terapie prin unde de soc , la  intensitate foarte mica, dar si termica prin efectul sau.

În tratamentul cu ULS se pot modifica si adapta la nevoiile terapuetice:

  • frecvenţă de terapie
  • tipul emisiei,
  • doză,
  • durata
  •  modul de terapie

ULS genereaza efectele termice care rezulta în urma sonoterapiei – creşterea temperaturii şi reflexia undelor din ţesuturi vizate sau pe micromasajul segementelor tratate

Magnetoterapie

Reducerea considerabila a campului magnetic al Pamantului a influentat vizibil fiinta umana, conducand-o la asa-zisul sindrom al deficientei campului magnetic uman, ce se manifesta prin dureri de cap, ameteala, dureri in piept, insomnie etc. Toate aceste deficiente pot fi cu succes corectate prin echilibrarea campului magnetic uman cu ajutorul magnetoterapiei.

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Se bazeaza pe actiunea unui camp magnetic pulsatil care actioneaza direct asupra tesuturilor. Acest camp magnetic lucreaza la nivelul celulelor, stimuland producerea enzimelor, reactiile meta.

Reducerea considerabila a campului magnetic al Pamantului a influentat vizibil fiinta umana, conducand-o la asa-zisul sindrom al deficientei campului magnetic uman, ce se manifesta prin dureri de cap, ameteala, dureri in piept, insomnie etc. Toate aceste deficiente pot fi cu succes corectate prin echilibrarea campului magnetic uman cu ajutorul magnetoterapiei.

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Se bazeaza pe actiunea unui camp magnetic pulsatil care actioneaza direct asupra tesuturilor. Acest camp magnetic lucreaza la nivelul celulelor, stimuland producerea enzimelor, reactiile metabolice, buna functionare a membranei celulare etc.

Dispozitivele de magnetoterapie se aplica in diverse zone ale corpului pacientului, in functie de problemele de sanatate. In paralel, se realizeaza masajul, astfel incat, pe durata unei ore, pacientul primeste influenta terapeutica a campului magnetic generat de magnet, pe langa efectul relaxant si tonifiant al masajului.

Campul magnetic pulsatil creat cu ajutorul magnetilor imbunatateste circulatia sangvina, creste nivelul oxigenului in sange, creste flexibilitatea arterelor si venelor, dizolva colesterolul etc. Este benefic pentru persoane de orice varsta, chiar si dupa 50 de ani. Pentru copii se acorda o atentie speciala.


Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii terapeutici:

• dureri de cap, migrene
• dureri ale articulatiilor
• dureri menstruale
• traumatisme
• insomnii
• probleme de circulatie a sangelui
• tulburari de digestie/ lipsa poftei de mancare
• stress, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice


Actiuni ale campului magnetic asupra organismului:

• induce dilatarea vaselor de sange
• determina efect analgezic
• are rol anti-inflamator
• determina efect spasmolitic
• accelereaza cicatrizarea ranilor si vindecarea organismului


Cine nu ar trebui sa foloseasca magnetii?

• femeile insarcinate
• persoanele cu operatii la inima (peacemaker)
• persoanele care folosesc proteze auditive
• persoanele care utilizeaza proteze metalice in urma unor operatii

Se realizeaza doar impreuna cu masaj terapeutic.

 

Despre  Noi

Centrul de sănătate Myriam pune la dispoziția tuturor pacientilor tratamente de specialitate, complexe și complete cu aparatura de ultima generație, cu o gama larga de electroterapie în care se aplica curenti de joasa, medie și inalta frecventa, terapie cu ultrasunete, laserterapie, magnetoterapie și nu în ultimul rând masajul terapeutic și de relaxare oferit de către personalul de specialitate.

Contact

B-dul Dimitrie Cantemir, nr 20, Bl 8, Sc 4, Ap 98, parter, int 98, sector 4, Bucuresti

Program Luni - Vineri 08:00 - 20:00

0762.678.901

facebook.com/myriam

telefon 0762.678.901

Program L-V 08-20
Toggle Bar