Drenajul limfatic este una dintre tehnicile cele mai populare deoarece are multe beneficii la nivel estetic, fizic si mai ales in detoxifiere.

Cum functioneaza Masajul de Drenaj Limfatic?

Drenajul limfatic este una dintre tehnicile cele mai populare deoarece are multe beneficii la nivel estetic, fizic si mai ales in detoxifiere.

Masajul de drenaj limfatic este un tip de terapie care actioneaza asupra sistemului limfatic; are efecte pozitive asupra intregului organism intrucat stimuleaza circulatia sangelui, ajuta la eliminarea toxinelor prin limfa si elimina retentia hidrica.

Sistemul limfatic este drenat prin masaj si prin aplicarea presiunii controlate asupra diferitelor zone ale corpului; uleiurile cresc efectul drenant si relaxeaza imbunatatind bunastarea generala.

Tratamentul prin masaj de drenaj limfatic este recomandat persoanelor care sufera de retentie de apa, circulatie deficitara, stare de oboseala . Sistemul limfatic trebuie sa fie in conditie optima pentru ca sistemul imunitar sa functioneze corect.

Limfa este un lichid transparent, care circula prin vase si ganglioni limfatici, hranind celulele si tesuturile. Sistemul limfatic este la fel de important ca si sistemul circulator. Vasele limfatice sint constituite intr-o “plasa” care acopera fiecare particica a corpului nostru. Acestea transporta substantele nutritive si colecteaza celulele moarte, rezidurile, bacteriile, virusii, substantele anorganice, apa si grasimile. Toate vasele ajung la ganglionii limfatici, aglomerari celulare de forma rotunjita, care pot fi mici (cit un virf de ac) sau mari (cit o maslina).

Masajul de drenaj limfatic are urmatoarele CONTRAINDICATII ABSOLUTE

- afectiuni ale pielii (infectii , eczem etc)
- sarcina
- astm bronsic (si in orice inflamatie acuta cauzata de bacterii, virusi sau alergeni, deoarece exista riscul ca aceste substante otravitoare sa fie raspindite in organism),
- insuficienta cardiaca,
- hipertiroidism,
- tuberculoza,
- tumori maligne (din teama de a nu se raspindi cancerul),
- probleme cardiace majore,
- tromboza si flebita (prin masaj pot fi eliberate cheagurile de singe).

 

Despre  Noi

Centrul de sănătate Myriam pune la dispoziția tuturor pacientilor tratamente de specialitate, complexe și complete cu aparatura de ultima generație, cu o gama larga de electroterapie în care se aplica curenti de joasa, medie și inalta frecventa, terapie cu ultrasunete, laserterapie, magnetoterapie și nu în ultimul rând masajul terapeutic și de relaxare oferit de către personalul de specialitate.

Contact

B-dul Dimitrie Cantemir, nr 20, Bl 8, Sc 4, Ap 98, parter, int 98, sector 4, Bucuresti

Program Luni - Vineri 08:00 - 20:00

0762.678.901

facebook.com/myriam

telefon 0762.678.901

Program L-V 08-20
Toggle Bar